Reiseblogg fra Travellerspoint

Siem Reap på 1-2-3

- Siem Reap, Kambodsja

sunny 32 °C
Se Worldwild på Worldwild's reisekart.

Verken fortauet eller flyet bø på mye søvn, og det var to trøtte jenter som ankom Siem Reap og ble plassert i en taxi. Taxisjåføren snakket godt om sin by, og forklarte oss at vi kunne ferdes trygt om vi ikke satte oss i setet på en tuk-tuk. Vi forstod fort hva han mente da vi så at tuk-tukene er noe helt annet her enn hva vi har sett tidligere i Asia.

Sjåføren snakket såpass godt for seg at før vi ankom hotellet var han blitt for privatsjåfør for dagen. Vi rakk kun å kaste fra oss sekkene på rommet før det bar av gårde til en anerkjent restaurant og Floating Village. Vannstanden rundt den store innsjøen ved Siem Reap varierer stort etter sesong, noe vi kunne se tegn til allerede en kilometer før vi ankom båtene. En liten elv med rismarker på hver side skulle frakte oss ut til fiskelandsbyen bygget på påler. Det var utrolig å se hvordan livet fungerte syv meter over vannflaten og hvor lykkelig uvitende de er om verden utenom.
Floating Village

Floating Village

Siem Reap er byen hvor man finner det store tempelkomplekset, Angor Wat, som er listet som UNECOs verdensarv. Hit dro vi og fikk med oss en fantastisk solnedgang. Det er mektig å gå rundt i noe så stort og komplekst som er over 800 år gammelt.
IMG_7560

IMG_7560

Samme dag booket vi oss inn på nattbussen til Sianoukville kvelden etter, da vi var klare for å slå oss til ro, kunne pakke ut sekken uten å måtte pakket den igjen dagen etter og ikke minst sol og strand. Vi trengte rett og slett en ferie fra reising, kultur, inntrykk og opplevelser.

Siste innspurt før ferien ble gjort med en rundtur i tempelkomplekset, vi fikk med oss noen skatter fra markedet og god mat. Vi klarte altså få med oss det viktigste av Siem Reap på 36 timer, og var fornøyde da vi la oss ned på sovebuss med late dager i sikte.

C&IM

Skrevet av Worldwild 16:54 Arkivert i Kambodsja

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint