Reiseblogg fra Travellerspoint

In a relationship with Bruce highway.

- Brisbane, Carmila, Airlie, Seventeenseventy, Agnes Water, Rainbow Beach, Great Sandy NP, Noosa Heads, Brie Bie Island, Brisbane

sunny 35 °C
Se Worldwild på Worldwild's reisekart.

Vi sitter for øyeblikket på et hostel i Brisbane og mimrer tilbake til de ti siste dagene. Vi har nemlig vært på roadtrip oppover østkysten!

Etter endt surfekurs dro vi opp til Byron Bay, hvor vi hadde to fine døgn sammen med Cathrine og Beate. Så gikk turen opp til Brisbane. Her plukket vi opp vår sexy Toyota Corolla, som viste seg å ikke være like sexy som bildene tilsa. Fuglene og blomstene på siden var byttet ut med påtaggede flammer og den lite kledelige teksten: DESTROY, på den ene siden! Men fornøyde med valg av bil satte vi snuten mot Sunshine Coast, uten kart..

Å sove i en liten bil, har ikke vært noe problem for oss småjentene. I den lille hula har det bare vært kos, sett bort ifra en nokså høy kveldstemperatur og uvelkommne innsekter. Bilen er ombygd slik at baksetene er byttet ut med en stor treboks for oppbevaring, dekket med madrasser.

Det var heller ikke noe problem med kartlesingen da vi fort fant frem til Bruce Highway, som vi fikk et tett forhold til de neste dagene. Dessuten må store deler av det australske budsjettet gå til skilt!

Planen var å kjøre direkte til Airlie Beach, som var den nordligste destinasjonen, på to døgn. Dette klarte vi på tross av en ulykke som ga oss en seks timers forsinkelse.. Vi ankom Airlie ved midnatt og campet på en tilfeldig luke. Så tidlig som 4.30 ringte vekkerklokken (Ida Marie hadde glemt at det er en times tidsforskjell mellom New South Wales og Queensland). Da innså vi hvilken stjernespot vi hadde stoppet ved! Vi hadde panoramautsikt fra en knaus utover havet og en nydelig soloppgang! Vi kom oss inn på vår første campingplass, og booket seiltur ut til Whitsundays Islands, hvilket var en fantastisk tur med mye morro og fine bilder!

Airlie Beach er er veldig fint og nytt sted, med vakker strand og gode sjøtemperaturer. De har også lagt ut et type nett hvor man kan svømme uten å bekymre seg for stingers. Såpas langt nord på østkysten er det nemmelig utbredt med giftige maneter som man helst ikke vil møte på uten stingersuit.

De neste dagene var avsatt til å kjøre sørover igjen. Første stopp var Seventeenseventy, som vi ankom i en mektig solnedgang. Neste dag var det endelig ut i surfen igjen, og det ble ikke lite latter da to 7.3 surfebrett ble tredd inn i den lille corollaen! Det var vanskelig første gangen alene, med hardboards som var kortere enn hva vi var vandt med og pålandsvinden gjorde det ikke enklere. Men vi var begge enige om at det var en deilig følelse å kjenne bølgene ta brettet igjen, og etter tapre forsøk kom "pop-upsene".

Med saltvannshår, klissvåt bikini og Florence på full guffe, satte vi oss bak rattet igjen i retning Rainbow Beach. Strekningen har en utrolig vakker natur og vi ble svært begeistret av sanddynene som plutselig dukket opp langs Great Sandy National Park. All sanden danner milevis med strender og det var ikke vanskelig å finne en spot helt for oss selv, hvor vi latet oss i noen timer før vi dro tilbake til volleyballspilling og BBQ.

Fordi været ikke var helt på vår side bestemte vi oss for å droppe surfingen og komme oss videre til Noosa. Noosa er et koselig område med fine elveområder og store strender for både bading og surfing. Det ble derimot lite aktivitet da det på få minutter brøt ut full storm, med lyn, torden og usansynelig mye regn! Å bo i en liten Corolla under slike forhold er ingen lek, men siden vi har ilagt oss den vanen å stå opp og sovne med solen sloknet vi begge til piskingen av regn og grener på taket. Da været ikke endret seg påfølgende dag, satte vi kursen ned mot Brisbane. Vi campet ved Brie Bie Island, før vi igjen befant oss i Brisbane, fortsatt uten kart. Her har vi igjen skiftet ut noe av garderoben, som begynner å bli en nødvendighet!

I morgen flyr vi til Sydney, og allerede på lørdag går turen videre til New Zealand. Der gleder vi oss til å se igjen Didi og Tony, få ordentlig tak over hodet, et kjøkken å lage mat på og forhåpentligvis knytter vi på oss joggeskoene, for DET begynner å bli en nødvendighet!

C&IM

Skrevet av Worldwild 22:36 Arkivert i Australia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint