Reiseblogg fra Travellerspoint

Livstegn fra New Zealand

- Auckland and Northland

semi-overcast 18 °C
Se Worldwild på Worldwild's reisekart.

Vi er backpackere, ikke bloggere, men det visste dere vel allerede?

Da vi postet forrige innlegg, gledet vi oss til å komme til New Zealand og flytte inn hos Didi og Tony. Vi så frem til å legge backpacker-rollen på hyllen for en stund og komme oss inn i en tilnærmet normal tilværelse. Som vil si; legge klær i et skap (inkludert mikrofiberhåndklene), lage mat på et kjøkken uten 30 nysgjerrige backpackere rundt seg, vaske klær (non charge), sitte klistret til Frustrerte Fruer en tirsdag kveld, stille og rolige omgivelser uten check-out tider og ingen andre enn Didi ,Tony og katten Jake.

New Zealand er kaldt, forhold til hva vi har blitt klimatisert for de siste månedene. Kaldt vil si en gjennomsnittstemperatur på rundt 20 grader. De første dagene i Auckland gikk med til å handle varmere klær, da vi hold på å fryse føttene av oss. Da alt var handlet inn, leide vi en Toyota Yaris og satte snuten nordover, nok en tur uten planer.

Her gikk turen:
4Skjermbild..0_03_58.png

Whangarei ble første stopp av den grunn at det var en foss vi kunne ta bilder av. Da vi skulle sjekke inn ble jeg, Charlotte, sprut om vi ville leie sovepose. På dette spørsmålet svarte glatt nei, for jeg hadde med silkeposen; en tynn lakenpose som kun er beregnet til å holde bedbugs ute. Natten ble så kald at Ida Marie våknet av at hun salv og hakket tenner. Ikke så rart, hun hadde jo glemt sin silkepose.
IMG_8766.jpg
large_IMG_8795.jpg

Strekningen mellom Whangarei og neste destinasjon, Paihia, var utrolig vakker og bød på fantastiske strender og utsiktpunkter.

Paihia ligger i Bay of Island på østkysten av Northland, og er et typisk backpacker sted med gode muligheter for marine aktiviteter. Vi valgte å snøre på oss joggeskoene og gikk en fire timers treck. Det skal sies at turen endte på en motorvei, og det tok ikke lang tid og mange omveier før vi haiket tilbake. Vi bodde på mousetrap, et koselig hostel med sørlandsidyll og hyggelig besetning.
large_IMG_8859.jpg

Vi ser på oss selv som ordentlige backpackere, men når det kommer til maten stiller vi nok i en annen klasse. Mens alle rundt oss varmer seg boksmat eller i beste fall spagetti med kjøttsaus, lager vi fersk laks med båtpoteter og sur-søt-marinerte scampi toppet med yoghurtdressing og bakte gulrøtter.

Capa Reigna, som er New Zealands nordligste punkt ble neste stopp på ruten. Her blåste vi nærmest bort, men vakrere utsikt har vi aldri opplevd.
IMG_8926.jpg

Ahipara, som ligger på vestkysten helt i enden av sandparadiset 90 mile beach ble neste stopp og begges favoritt. Ida Marie har sett seg ut tomt i vannkanten, og jeg ser ikke bort i fra å måtte reisen jorden rundt for å se henne i fremtiden. Tobogga, hvilket er body board på sand, ble turens HØYDEpunkt.
IMG_9100.jpg

Vi leide brett i byen og satset på at Yarisen ville takle beach driving. Dette gikk strålende, men vi parkerte fint bilen da underlaget skiftet fra sand til stein og klipper.
IMG_9139.jpg

Fra parkeringen til sanddynene var det 3 km til fots, men siden det er i vennlige New Zealand vi befinner oss, ble vi fort plukket
opp av en surfer med firehjulstrekk. En 80 meter lang og bratt sanddyne ventet på oss og vi ble fornøyd da vi fikk tilbud om å bli kjørt til toppen på en ATW, etter å ha klatret halvveis flere ganger. 80 meter så å si rett ned på sand kan ikke være annet enn fantastisk gøy!
IMG_9070.jpg

En natt ble tilbrakt i Hellensville, hvor vi sjekket inn på hotell med dyne og flatskjerm på veggen. Begge tastet kode-klar med lukkede øyne, da det ikke fantes andre steder å bo i byen.

Ida Marie har ikke snakket om annet enn Phia, the place to be. Her gikk vi en lang tur på den svarte stranden og kikket på surfere. Det skal sies at begge vurderte å kjøpe seg en kikkert…
IMG_9254.jpg

Senere på dagen dro vi tilbake til Auckland, og ut til North-Shore hvor vi så på vulkanen Rangitoto. Noe jeg synes var uinteressant og valgte i stedet å klippe meg kort på håret.
CIMG0627.jpg

Ida Marie har vært i Auckland før og liker å kalle seg lokalbekjent. Godt er det, for hun har introdusert meg for Ponsonby International food court, hvor jeg både har fått tilfredstilt behovet for sushi og asiatisk mat.

Fantastisk besøk av Cathrine og Beate, som vi ble kjent med i Australia, har også vært et av mange høydepunkter de første to ukene i New Zealand. Forhåpentligvis ser vi de igjen på Costa Rica.

Tilbake fra vår lille roadtrip ble fire nye dager tilbragt i Auckland med planlegging av turen ned til sørøya.

C&IM

Skrevet av Worldwild 16:09 Arkivert i New Zealand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint