Reiseblogg fra Travellerspoint

Living life in a hammock

San Jose, Santa Teresa, Puerto Viejo

sunny 35 °C

Hola! Chickasene har til nå nytt elleve varme og solfyllte dager i Costa Rica. Det går foreløpig bra med de mikroskopiske spanskkunnskapene vi har, spesiellt nå som vi bor på østkysten hvor de kan mer engelsk..

Etter to dager på Galileo Hostel (til a anbefale for backpackere) i San Jose satte vi oss på buss mot Santa Teresa på vestkysten. Vi var begge klare for strandliv, ettersom Fiji ikke akkurat levde opp til forventningene. Bussen kostet 6400 colon ($12) og tok seks timer inkudert en 70 minutters fergeovergang. Santa teresa er en sjarmfull og bitteliten landsby kjent for vakker og vill strand samt god surf. Planen var å surfe dag inn og ut, men lommeboken begynner å merke at vi er på slutten av reisen. Derfor la vi oss på stranden med gode bøker og nøt solen som vi endelig fant etter fire og en halv mnd. med leting. Strendene er digre og urørte og dette er stedet for en fantastisk solnedgang.

Vi bodde på Wavetrotter sammen med "hardcore" surferene som spratt opp halv seks for å catche de beste bølgene. Her tilbragte vi fem flotte dager, og det føltes fort som et hjem fremfor et hostel. Begge kunne tenke seg å komme tilbake hit i fremtiden.

Et lite drawback derimot er at jeg, Ida Marie, ble frastjålet en hel sekk. Med ikke mindre enn tre par solbriller, speilrefleksen, ekstralinsen, digital kameraet, den elskede tørkesnora og altfor mye mer..... Så vi får bare beklage bildekvaliteten fremover, da mobilene er det eneste vi står igjen med.

Sugne på mer sol la vi ut på en titimers reise over til karibiensiden, hvor vi tviholdt på alle tingene våre. Her, i Puerto Viejo, bor vi i hengekøer på "Rocking J's", ikke den beste komforten, men fy hva sjarmerende! Puerto Viejo er en liten by med reggae wibes. På denne siden av Costa Rica er det litt mer sivilisert, for oss er det god nok grunn til å savne tilbake til Santa Teresa.

På ondag drar vi til San Jose igjen og sjekker selvføgelig inn Galileo hostel. Her skal spansk/engelsk kunnskapene våre utfordres da vi må melde en viss stjålet ryggsekk...

Costa Rica er forresten stapp fullt av rare dyr. I Santa Teresa bodde vi blandt annet med hyleaper. Den første dagen ble vi også tatt imot av en meter lang iguan, og noen dager etterpå fikk vi besøk av en giftig slange (den typen som dreper deg ved kun et bitt). Slangen måtte se sitt liv tapt under kjøkkenkniven. Ellers kryr det av to centimeter store biller, geckoer, firfirsler, digre lilla og oransje krabber og hunder (den snille typen Charlotte ikke er redd for). Her i Puerto Viejo har vi ikke sett mye annet enn vakkre sommerfugler. Og til lillesøster Ingerid som er bekymret; nei, vi har ikke sett noen frosker enda.

Så langt har vi bare hatt soldager her i Costa Rica, men nå begynte det pokker meg å hølje ned igjen...... Vi og våres hell med været......

-C&IM

Skrevet av Worldwild 09:47 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint