Reiseblogg fra Travellerspoint

Policia, policia, policia!!

- San Jose

rain 27 °C

Da har vi kommet oss tilbake til hovedstaden San Jose. Så langt har vi tilbragt en natt på Galileo, samt fortært fire filmer og en pose pop-corn i gråværet. Vi begynner å merke at det nermer seg hjemreise, men først og fremst gleder vi oss til Cuba i morgen. I løpet av de fem månedene vi allerede har vært ute og reist har vi så og si aldri hatt noen spesifikke planer og det er svært sjeldent noe har vært bestillt på forhånd. Derfor er det en litt ekkel følelse at alt nå er bestillt for de tre små ukene vi har igjen. HJELP! Vi skvetter alltid litt når vi innser hvor kort tid som gjenstår, og ikke minst hvor lenge vi har vært ute på tokt.

Et lite plaster på såret derimot: vi har booket oss inn på all inclusive for 14 deilige netter i Varadero, Cuba! Det skal nok bli en passende avslutning på det hele! Fire-stjerners på Cubas lekkreste strand og heldigvis var det "lommebok-vennelig" i tillegg!

Etter å ha tilbragt de siste nettene i Puerto Viejo gyngende i hver sin hengekøye var det deilig å legge seg ned på en madrass igjen. Dagen i dag hadde et enkelt gjøremål, men et svært viktig et sådan: å melde den stjålne ryggsekken til politiet. Med inet mer enn en halvveis veibeskrivelse fra en på hostellet og litt colon, satte vi oss på en lokalbuss (heldigvis i riktig retning). Vi hadde også lært oss å uttale bygningen vi skulle finne på spansk.

På bussen kom vi heldigvis i "snakk" med en lokal, og på spansk/engelsk endte det hele med at han gikk av bussen sammen med oss og viste oss veien helt til døren. Snakk og flaks! Det er dessuten ikke så altfor vanskelig å forstå språket når de snakker, og med et litt mer utvidet vokabular klarte vi å føre en viss samtale.

Vi var på forhånd veldig spente på hvordan besøket på politistasjonen ville bli. Og forberedte som vi var, hadde vi laget en fin ordliste over spanske ord vi tenkte kunne komme til nytte. Noe vi selvfølgelig ikke trengte. Med en gang vi kom inn døren gikk alt som smurt og førti minutter senere kunne vi dra med de papirene vi trengte. Noen ganger er det ekstremt praktisk å være jente med blondt hår!

Vi tok en taxi tilbake til hostellet og resten av dagen vil nok tilbringes akkurat her med tanke på at det har begynt å regne igjen. La oss bare legge til at; natten etter forrige innlegg, da det begynte å regne i Puerto Viejo, våknet vi klokken halv fire på morgenen av at et minst ti meter høyt gedigent tre knakk tvers av og deiset i bakken. Ingen ble heldigvis skadet, men vi merket at minnene fra Fiji fortsatt sitter friskt i minnet.

-C&IM

Skrevet av Worldwild 04:18 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint