Reiseblogg fra Travellerspoint

Sabai, sabai

- Koh Lanta

semi-overcast 27 °C
Se Worldwild på Worldwild's reisekart.

Her kommer en oppsummering av de siste dagene på Koh Lanta (den er ikke liten, og det er andre gang vi skriver den!). Sett dere tilbake, slapp av og nyt lesingen. Eller som vi ville sagt det; sabai, sabai.

For å ha en viss rød tråd på bloggen, kan vi si at festen på CharleeBarley´s var hyggelig, vill, morsom, slitsom og varte, som alle beachparties bør, til soloppgang! Desverre dro våre nye venner tilbake til virkeligheten søndag morgen. De vil bli savnet men aldri glemt. Vår paradisiske hverdag har heldigvis akkurat begynt.

Etter et par timer søvn slang vi oss på scooteren. Dette er noe vi anbefaler, da det er en unik måte å oppleve naturen og resten av øya på. Vi leide vår scooter for 200 Bath per dag (40 NOK). Vi kjørte til Baan Saladan, som er byen her på øya. Dette er en svært turistpreget by, derfor holdt det med kun lunsj. Deretter kjørte vi ned langs vestkysten av øya, møtte på smilende ansikter, apekatter, kuer, høner osv. Denne turen ga oss et innblikk i thaienes hverdagsliv, og vi kan konstantere at det er fryktelig primitivt.

Old Town er en gammel fiskerlandsby, som står på påler i vannet. Det er et sjarmerende sted, men som sagt tidligere har alle stedene her nede sin egen sjarm og personelighet. Etter solnedgang blir det mørkt, og det skjer fort! Heldigvis hadde scooteren lys og vi genser. Vi innså på dette tidspunktet at vi lever minutt for minutt, da vi plustselig kom på at scooteren går på bensin og at det kan være greit å fylle før man kjører over fjellet. Da er det greit at de har satt ut små pit-stops med bensinflasker.

Tilbake på Khlong Nin gikk vi igjen over til CharleeBarley´s og vår egen thaifamilie. Mama møter oss alltid med åpne armer og et varmt smil. Denne kvelden ble vi spådd i kort. Jeg, Charlotte, kommer til å gifte meg med en skikkelig riking. Noen ganger er han snill - andre ganger ikke. Det er tydeligvis ikke bare en mann, da jeg vil skille meg og finne en ny. MEN først må jeg lære meg å holde kjeft. Visdomsord til meg selv; for å finne kjærligheten må jeg lære meg å trappe ned på skravlingen. De konstanterte at jeg har en mor som bekymrer seg og stresser over alt hva meg angår, og en far som elsker meg og setter meg over alt annet. Ida Maries spådom: hun vil gifte seg om to år, tydeligvis med en bekjent. Det var mye fokus på denne bestemte herremannen, som har samme personlighetstrekk og tankegang. Vi lurere veldig på hvem dette er?! Hun vil ikke få barn, da hun vil bli frelst av denne reisen, og leve på loffen resten av livet.

Mandag 5 des. er Thailands nasjonaldag, kongens bursdag. Dette feires ikke på noen spesiell måte, annet enn i de store byene. Endelig var det fint vær, med solskinn og delvis blå himmel.

Etter kommentar fra de hjemme, om at det ser ut som vi kun slapper av og er på ferie, kan vi si at vi gjør akkurat det man bør gjøre her; slappe av med andre, møte nye mennesker og oppleve kulturen. Det er vanskelig å forstå uten å være en del av det, det kan kun oppleves! Sabai, Sabai.

- C&IM

Skrevet av Worldwild 21:59 Arkivert i Thailand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint