Reiseblogg fra Travellerspoint

What is shoes?

- Koh Samui

semi-overcast 35 °C
Se Worldwild på Worldwild's reisekart.

Da vi kom til Koh Samui for tre dager siden, var vi ikke særlig begeistret og nokså overveldet over hvor travelt det er her. Men nå, må vi innrømme at Samuis sjarm har vokst på oss. Vi har vendt oss til å gå med sko, og nok en gang fått bevist at hver øy har sin egen personlighet. Her er kulturen en helt annen en hva vi har sett hittil, og det meste er preget av business; hver bar har minst femten thai jenter/gutter med høye heler og korte skjørt, som skal kapre flest mulig kunder.

Vi bor på den travleste stranden på øya, Chaweng. Her går lyder som taxituting, flydur, brak fra kokosnøtter som faller på taket og alle andre mulige menneskelyder i hverandre. Det virker også som de har en forkjærlighet for fyrverkerier her i byen…

Vi har booket oss inn for 400 Bath (80NOK) per natt, og er mer fornøyd med prisen enn rommet. Passer oss, da alt annet er dyrere her enn hva vi er vandt til.

Ja André, du hadde rett! Den påtenkte treningen holdt i en uke, men det har allikevel blitt mange lange gåturer for å oppleve andre steder. For to dager siden gikk vi ned til Lamai beach, denne strekningen er påpass lang at vi ble tvunget av en taxisjåfør til å kjøre resten av turen. Lamai er et litt roligere sted, men vi ser de samme tendensene der som her. Typisk for Koh Samui er smale strender med store bølger, men fortsatt hvit sand. Vår favoritt er allikevel Koh Lanta.

I det siste har vi lurt på når vi kom til å møte noen kjente, og i går skjedde dette. Helt tilfeldig kom en gutt etter oss og skrek ”DERE GIKK PÅ EKNES UNGDOMSSKOLE” – dette var Robin fra kullet over. En vi aldri har hatt noe kontakt med, men som plutselig blir en venn her nede.

I dag satte vi oss igjen på scooteren og gjett om vi kjører som thaiene selv! Ida Marie har skjønt konseptet, tuter og kjører forbi. Uten planer, men med et kart i sekken dro vi nordover, og tilbrakte en time i et tempelkompleks som vi trodde var ”Big Buddha”. Men etter tre min på scooteren senere, fant vi den virkelige ”Big Buddha”. Tempelkomplekset består av buddhistiske og hinduistiske bygninger og skulpturer, mens Big Buddha er en stor gull buddha med utsikt over havet.

Turen gikk videre til Nathon og Namuang waterfalls. Her parkerte vi scooteren til fordel for elefanter. Ida Marie fikk en ny venn; elefanten Frankie på 15 år. Charlotte fikk utfordret høydeskrekken både på elefantryggen og på taket av en safaribil – mange morsomme bilder.

Vi nøt en bedre fotmassasje for to kvelder siden, og nå stikker vi ut døra for thai massasje.

- C&IM

Skrevet av Worldwild 22:58 Arkivert i Thailand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint