Reiseblogg fra Travellerspoint

Um, Shanti, Shanti, Shanti

- Koh Samui

all seasons in one day 30 °C
Se Worldwild på Worldwild's reisekart.

Den siste uken har vi bodd på Samahita Yoga Retreat. Vi sjekket inn forrige mandag og ble overveldet av stedet og dets standard! Backpackertilværelsen ble fort lagt på hyllen da vi flyttet inn i vår to etg. leilighet. Her har vi hver vår dobbelseng, air condition, to vifter, kjøleskap, musikkhøyttalere og HÅRFØNER! Det er deilig med et rent, pent og nytt sted å sove, rett og slett litt luksus i julen. Men det var jo nettopp det vi var ute etter; et rolig og avslappende sted å feire høytiden.

IMG_6684

IMG_6684

Under velkomstmøtet på mandag ble vi presentert for gruppen, lærerne og stedet. Vi fant fort ut at vi var helt ferske i praktiseringen av yoga forhold til de andre. Men det som virkelig vippet Charlotte av pinnen var da det viste seg at første time kun bestod av chanting; uuuuuuuuummmmmmm...... Det ble heller ikke bedre da vi forstod at de andre kunne alle versene, og at dette var noe vi kanskje burde vært kjent med på forhånd? Motivasjonen og viljen til å lære var i hvert fall tilstede.

Ida Marie der imot klarte seg fint gjennom første leksjon, men holdt på å gå i bakken da hun fant ut at her serveres det kun vegetarmat! Noe som senere viste seg som en unødvendig bekymring; vi startet med å forspise oss første dag og har fortsatt i samme bane resten av uken.

Dagene har startet klokken syv om morgenen med bortimot fire timer yoga og vi kan skryte på oss at fremgangen har vært formidabel! Det har vist seg som en fordel å være nybegynner, da man kan "formes" fra bunnen av og komme inn i rette balanse og harmoni. Treneren, Paul, er utrolig erfaren og flink med elevene sine. Han har satt igang, ikke bare de stive kroppene våre, men også tankene. Uken i shalaen har vært svært lærerik på flere områder, og med fare for å høres gal ut kan vi si at vi har forstått hensikten med yoga på flere nivåer.

Etter morgenøkten er det brunch, dagens første måltid av to. Når man da kommer tilbake til rommet eller legger seg på stranden etter såpass mye trening og mat, lukkes øynene før du rekker å lese mer enn en halv side. Klokken fem er det ny økt i shalaen, men denne økten er heldigvis restorative yoga. Dette innebærer mer avslappning, pusteteknikk og tøying. Middagen serveres mellom seks og åtte, klokken ni er vi i seng, totalt utslitte.

Julaften startet med god stemning og fire timer yoga. Mange spør om vi klarer å finne julestemningen under palmene, svaret er ja. Alt som skal til er ullsokker, "Tre Nøtter til Askepott" og skype med familie.

Ullsokker på julaften.

Ullsokker på julaften.

På kvelden tok vi på oss finstasen og ble med på julebuffet med underholdning fra en lokal skoleklasse. De framførte tradisjonell thai-dans med svært imponerende kostyme. Det var rart å feire jul borte fra familie og tradisjoner, men hadde allikevel en minnerik kveld.

I morgen hopper vi videre til neste øy, Koh Phangan. Der blir vi til over nytt år. Standaren skal senkes betraktelig, da vi skal bo på dorm med tretti andre! Vi får tviholde på harmonien vi har opparbeidet oss og håpe på at den indre balansen holdes vedlike.

GOD JUL TIL ALLE VENNER OG BEKJENTE!
Julaften 2011

Julaften 2011

-C&IM

Skrevet av Worldwild 21:18 Arkivert i Thailand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint